ΟΚΤΩ ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ cal.12 κωδ.103

______________________________________________________________________________________________________________

Οκτώ χάρτινα φυσίγγια cal.12 κωδ.103

Οκτώ χάρτινα φυσίγγια διαμετρήματος 12, τα πέντε με ρελιαστό παραδοσιακό κλείσιμο και τα τρία με αστεροειδές. Τα τέσσερα πρώτα, φέρουν στον χάρτινο κάλυκα τις τρεις χαρακτηριστικές οριζόντιες γραμμές που αποτελούν «μομφή» για την ποιότητα του κάλυκα και χαρά για τον συλλέκτη. Γιατί συμβολίζουν «κάλυκα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικό», γεγονός όμως που προσδίδει στις μέρες μας μεγαλύτερη σπανιότητα.
Η περιγραφή τους γίνεται με τη σειρά της φωτογραφίας, από αριστερά προς τα δεξιά.
1. Χάρτινο κόκκινο, σε κάλυκα Fiocchi, με το λογότυπο της Fiocchi στο σώμα του κάλυκα, με παραδοσιακό ρελιαστό κλείσιμο και γεμισμένο με σκάγια Νο6.
2. Χάρτινο κόκκινο, σε κάλυκα Fiocchi, με μεταλλικό πάφυλο 27 χιλιοστών και με την αναγραφή στα ιταλικά «ειδικός για πυρίτιδα DΝ», με παραδοσιακό ρελιαστό κλείσιμο και γεμισμένο με σκάγια Νο6.
3. Χάρτινο εκρού, σε κάλυκα Beaux, με αστεροειδές κλείσιμο και με τη φίρμα του οπλοπωλείου Falconi της ιταλικής πόλης Περούτζα στο σώμα του κάλυκα.
4. Χάρτινο χακί, σε γαλλικό κάλυκα Diane, με παραδοσιακό ρελιαστό κλείσιμο και με το λογότυπο της γαλλικής πυρίτιδας T στο σώμα του κάλυκα.
5. Σπανιότατο παλιό χάρτινο Baikal, σε μπεζ χρώμα, εξειδικευμένο για πήλινο στόχο, με ρελιαστό παραδοσιακό κλείσιμο και προφανώς ξαναγεμισμένο αφού στο σώμα αναφέρει ως νούμερο σκαγιών τον αριθμό 9 και στο χαρτονάκι του κλεισίματος τον αριθμό 10.
6. Χάρτινο κόκκινο πολωνικό Olympic, σε διαμέτρημα 12, με παραδοσιακό ρελιαστό κλείσιμο και γεμισμένο με σκάγια Νο4.
7. Χάρτινο κόκκινο σοβιετικό Baikal, σε διαμέτρημα 12, με αστεροειδές κλείσιμο και με τυπωμένη μία δασόκοτα στο σώμα του κάλυκα.

8. Χάρτινο κόκκινο σοβιετικό Baikal, σε διαμέτρημα 12, με αστεροειδές κλείσιμο και με τυπωμένη μία καθιστή πάπια μέσα στα καλάμια στο σώμα του κάλυκα.

Τιμή σετ: 25 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στην >Συλλεκτικά Αντικείμενα, Συλλεκτικά Φυσίγγια. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.