ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΛΤΑΔΕΣ

______________________________________________________________________________________________________________


Ένα νέο συλλεκτικό «κίνημα» διαμορφώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Οι παλιοί σφυρήλατοι μπαλτάδες (και αρκετοί νεότεροι), από «αντικείμενο στα αζήτητα» μετουσιώθηκαν σε περιζήτητο συλλεκτικό εύρημα. Με αφετηρία τους πρώτους εγκλεισμούς λόγω κορονοϊού, αμέτρητοι τεχνίτες άρχισαν να εντοπίζουν παλιούς μπαλτάδες, να τους ανακατασκευάζουν και να τους πωλούν σε πολλαπλάσιους συλλέκτες του είδους. Και σήμερα, μέσα σε ελάχιστους μήνες, η ζήτηση αντίστοιχων προϊόντων εξακολουθεί να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Παράλληλα, στην κατηγορία των ανακατασκευών συλλεκτικών μπαλτάδων, προστέθηκαν παλιές ματσέτες και παρεμφερείς κατασκευές.
Παρά την κρίση και τα προβλήματα των καιρών προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι διατηρούμε τα άμεσα αντανακλαστικά μας!
Έτσι κι αλλιώς υπήρχε εδραιωμένη συνεργασία με κατασκευαστές μαχαιριών που ανέλαβαν την ανακατασκευή των μπαλτάδων και με εκπληκτικούς τεχνίτες δέρματος, που με τις θήκες τους απογείωσαν τα αποτελέσματα των παραπάνω ανακατασκευών.
Οι πρώτες μας δημιουργίες ταξίδεψαν ήδη σε Ιταλία, Ισπανία και νότια Γαλλία και εντάχθηκαν σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές συλλογές.
Παράλληλα ανακατασκευάσαμε ικανό αριθμό παλιών μπαλτάδων που μας προσκόμισαν Έλληνες συλλέκτες. Και παρακάτω ακολουθούν τα πρώτα δείγματα τέτοιων αντικειμένων που εκτίθενται προς πώληση στην έκθεσή μας.
Απολαύστε τα…

Δημοσιεύθηκε στην Συλλεκτικοί μπαλτάδες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.