ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΩΔ.813

______________________________________________________________________________________________________________

Μαχαίρι κωδ.813

Μαχαίρι εκθεσιακό – συλλεκτικό.small_maxairikod-813
Λάμα: σκανδιναβικής προέλευσης, τύπου mosaic (δαμασκηνή με καταμήκος ένθεση δεύτερης δαμασκηνής λάμας, αποτελούμενης από κομματάκια δαμασκηνού ατσαλιού, αναδιπλωμένα και σφυρηλατημένα έτσι που να δημιουργούν συγκεκριμένα σχέδια), με έντονο etching (ανάγλυφη), του κορυφαίου σφυρηλάτη bladesmith Vlandic. Μήκος λάμας 142 χιλιοστά.
Λαβή: από ξύλο ironwood, απολίθωμα πίσω δοντιού (γομφίου) μαμούθ στο κέντρο και ελεφαντόδοντο στο πρόσθιο και πίσω μέρος της λαβής. Εκατέρωθεν του δοντιού του μαμούθ και πριν το ελεφαντόδοντο, διαχωριστικοί δίσκοι από ανοξείδωτο ατσάλι και κόκκινο βουλκανικό χαρτί. Το ελεφαντόδοντο είναι φιλοτεχνημένο με την τεχνική που χρησιμοποιούσαν παλιά οι ναύτες των φαλαινοθηρικών πλοίων, γνωστή ως scrimshaw, με αμέτρητες μικροσκοπικές οπές. Το σχέδιο του scrimshaw στο μαχαίρι αυτό, παραπέμπει άμεσα στο σχέδιο του μωσαϊκού της λάμας του μαχαιριού, που είναι παρεμφερές με το σήμα της μπουχάρα.

Την κατασκευή της λάμας έκανε ο Vlandic, τη σύνθεση – κατασκευή του μαχαιριού ο Αλκιβιάδης Τσάφος και το scrimshaw ο Γεράσιμος Χατζής. Το ελεφαντόδοντο και ο γομφίος του μαμούθ ανήκουν στα πολυτιμότερα υλικά ζωικής προέλευσης για λαβές μαχαιριών. Η δε τεχνική του scrimshaw θεωρείται σήμερα η υψηλότερη (δυστυχώς και η ακριβότερη) εικαστική εφαρμογή στις λαβές των εκθεσιακών μαχαιριών.

Τιμή: 2.200 ευρώ συν Φ.Π.Α.

1_maxairikod-813

2_maxairikod-813

3_maxairikod-813

4_maxairikod-813

5_maxairikod-813

6_maxairikod-813

7_maxairikod-813

Δημοσιεύθηκε στην >Μαχαίρια, Μαχαίρια του Αλκιβιάδη Τσάφου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.